Två år av saknad



Saknar ditt skuttande runt mina ben
saknar ditt tiggande vid bordet när jag äter frukost
saknar ditt sällskap framför TV:n på kvällarna
saknar ditt bökande under sängen på natten
saknar din "hjälp" och ditt stöd när jag dammsuger
saknar att se ditt vita lilla huvud sticka fram bakom soffan

Saknar dina pussar
saknar din lena päls
saknar din lukt

SAKNAR DIG, allra finaste vän

Din Matte

Till minne av Nicke Nyfiken  aug 2006- 21 sept 2009


Kaninpäls

För ett par veckor sedan kom det en leverans med västar gjorda av kaninpäls till butiken där jag jobbar.
Jag blev så klart upprörd och påpekade att butiken har skrivit på ett avtal där man lovar att inte sälja päls. Fick då till svar från ledningen: 

-Oops vi glömde visst bort oss...men ni kan säkert visa och sälja dessa till ett visst klientel.

Det är bara det att jag VILL INTE! Det går emot hela mitt väsen och jag mår dåligt bara av att se dessa pälsvästar. Jag tycker hela pälsindustrin är vidrig och lider med alla stackars djur som föds upp på pälsfarmar under hemska förhållanden och utan minsta tillstymmelse till empati.   

Vad gör man?? Har sagt till mina arbetskamrater att jag inte befattar mig med dessa västar och inte tänker visa dem för kunderna. Jag är ju annars en person som bojkottar butiker som säljer äkta päls. Men hur ska man gå tillväga om man helt plötsligt JOBBAR i en sådan butik?!! Kan ju inte gärna säga upp mig på direkten även om jag skulle vilja. Det tillåter inte min ekonomi. Tyvärr.
Kanske förstorar jag upp saken...men i dagarna har det kommit fler varor med pälsdetaljer, vilket gör mig gråtfärdig. Tror inte det är de sista heller. :(

Tänker på alla små kaniner som aldrig får chansen att visa vem de är. Som aldrig får känna kärlek och värme. Och aldrig någonsin får komma ut i solen och skutta i gröngräset. :(
Bara för människans fåfängas skull.

Förfrågan

Hade möte på jobb igår och fick då en förfrågan av en arbetskamrat om att ta hand om en kanin till.
Då mitt hjärta är svagt för kaniner så är det svårt att säga nej. Men jag känner ju att jag inte riktigt har tid och plats för de kaniner som redan bor här. Det är mest platsbristen och ekonomin som sätter käppar i hjulet. En av mina drömmar är ju att kunna starta ett omplaceringshem för just kaniner.

Fick dock se en bild på den lille krabaten och nu har han funnits i mina tankar hela dagen. Kanske kan bero på att han påminde lite om Nicke (som är i kaninhimlen).
Berättade för sonen som också blev nyfiken. Får väl se hur det hela slutar.

En bild på min älskade Nicke.


RSS 2.0